Control d'accessos a l'aparcament del Pantà de Sau utilitzant un codi QR

Per accedir als aparcaments del Pantà de Sau, ja fa un temps que des del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, es va decidir que s'havia de fer reserva prèvia i pagar una taxa.

Es va utilitzar Loriun per tal que els visitants que tinguéssin previst visitar l'espai, poguéssin reservar la seva plaça i fer el pagament. A diferència de la primera prova pilot, finalment es va optar per un funcionament que no requerís que la barrera estigués connectada a Internet (problemes puntuals de connectivitat a la zona) i evitar l'error humà de l'entrada de les matrícules.

La solució va passar per una generació a mida de codis QR que contenien tota la informació que permetia a la barrera saber si s'havia d'obrir o no sense necessitat de connectar-se a cap sistema extern per validar l'entrada.

Alliberament de places automàtiques

A la zona es va instal·lar un sistema que permetia detectar quan un vehicle entrava o sortia de l'aparcament. D'aquesta manera, apart de saber l'estat de l'aparcament, permetia alliberar places un cop un cotxe sortia del pàrquing.

Es va programar una adaptació de tal manera que cada cop que sortia un cotxe, la barrera enviava un esdeveniment que des de Loriun registravem i modificavem l'estoc disponible per tal que un altre usuari pogués fer la reserva per internet.

Esdeveniments i estadístiques adicionals

Un altre desenvolupament que s'ha fet a mida, és enregistrar tots els esdeveniments que es reben a través d'aquest sistema de detecció de vehicles per treure informes sobre el trànsit de vehicles de la zona. Apart de veure les estadístiques des del mateix panell de Loriun, es poden exportar a Excel per fer-ne el tractament que es vulgui.

Altres implantacions realitzades